Hans Preyde


sanitair

Head Head Head Head

Nieuws

19-02-2018

Meer kleur in de badkamer

Een van de fijne merken waarvoor u bij ons terecht kunt is Villeroy & Boch. Om uw badkamer meer kleur en sfeer te geven, heeft ‘t sanitairmerk een tijdje geleden een prachtige collectie badkamermeubelen in 15 harmonische badkamerkleuren laten ontwerpen door de Duits-Deense ontwerpster Gesa Hansen. Pure eyecandy!

De ontwerpster heeft haar inspiratie voor de kleuren destijds uit Parijs gehaald en het resultaat mag er zijn. Er zijn lente-, zomer-, herfst-, winter- en tijdloze kleuren. Door bijvoorbeeld de wastafel en een badkamerkast in bijvoorbeeld een de kleur lemon te laten uitvoeren en dat met wit te combineren krijgt de badkamer een opgewekt karakter.

Met de kleur geel kunnen kleine badkamers optisch ook groter lijken. Qua inrichting en het spelen met kleuren is sowieso veel mogelijk. Wij vertellen u er graag meer over.

www.hanspreyde.nl

17-01-2018

Geprinte douchevloeren

De badkamer is een belangrijke plek. Deze kunnen we op een gemakkelijke manier een nieuwe look geven. Bijvoorbeeld door een geprinte douchevloer te plaatsen. Echt stijlvol zijn de ViPrint douchevloeren van lifestylemerk Villeroy & Boch.

De innovatieve druktechniek ViPrint biedt fraaie decors voor Subway Infinity douchevloeren. Deze douchevloeren maken iets heel speciaals van de douche en geven de badkamer een unieke look.

Er kan gekozen worden uit twintig decors. De vloeren kunnen daarbij op maat worden gemaakt. De vlakke inbouw en precieze randen voor een dorpelloze en vrijwel naadloze overgang naar de tegels zorgen volgens Villeroy en Boch voor een mooie look. Om de veiligheid te garanderen zijn de tegels uitgevoerd met een antisliplaag van A klasse.

Wij vertellen u er graag meer over.

14-12-2017

Tips voor een duurzame badkamer

Duurzaam leven is geen trend, maar iets wat steeds meer mensen nastreven. De badkamer wordt zeer intensief gebruikt en hier wordt veel energie verbruikt. Met de volgende tips kan de duurzaamheid in de badkamer aanzienlijk worden verbeterd:

 • Douche minder lang. Maximaal vijf minuten per dag.
 • Kies voor een douche i.p.v. een bad.
 • Kies voor een waterbesparende douchekop.
 • Gebruik biologische verzorgingsproducten.
 • Douche niet te heet. Door kouder te douchen, wordt energie bespaard.
 • Gebruik een handdoek vaker dan een keer.
 • Laat een modern afzuigsysteem installeren.
 • Laat een grijswater systeem installeren om gebruikt douchewater voor het toilet te hergebruiken.
 • Reinig de badkamer met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
 • Kleine aanpassingen in het ontwerp van de badkamer kunnen bovendien een groot verschil maken.

Ook voor duurzame badkamers met energiebesparende en waterbesparende maatregelen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vertellen u er graag meer over.

15-11-2017

De voordelen van een inloopdouche

In de douchewereld is zeer veel mogelijk. Ideaal, maar nog niet bekend bij iedereen zijn de gebruiksvriendelijke inloopdouches.

Deze douches hebben geen deur en zijn zeer praktisch. Maar er zijn nog meer voordelen:

 • Er is geen deur of drempel. U loopt er zo naar binnen. Dit is heel fijn voor senioren, maar ook voor kleine kinderen of mensen met een beperking. Heel veilig, omdat de kans op een val door het ontbreken van een drempel sterk wordt verkleind.
 • Een dergelijke douche is zeer gemakkelijk schoon te houden. Omdat er geen randen en hoeken zijn, heeft u minder last van opgehoopt vuil of kalkaanslag.
 • Een dergelijke douche heeft een moderne uitstraling. Het oogt rustig en stijlvol en de inloopdouche kan naar wens uitgebreid worden met bijvoorbeeld een thuissauna.
 • Qua afmetingen is er een grote keuze. In principe kan deze douche in elke badkamer geplaatst worden.

Wij voorzien u graag van meer informatie over de inloopdouches.

Hans Preyde douches

10-10-2017

Badkamermeubel vervangen creëert groots effect

Zodra we wakker worden, begeven we ons richting de badkamer. Voor we naar bed gaan, zijn we er opnieuw en tussendoor komen we ook regelmatig in dit functionele vertrek.

We brengen veel tijd in deze kamer door. De uitstraling van de badkamer wordt voor een groot gedeelte bepaald door de badkamermeubelen. Wanneer u niet aan een volledige badkamerrenovatie toe bent, maar wel een rustige en overzichtelijke ruimte wilt hebben, is het een goed idee om het huidige badkamermeubel te vervangen.

De keuze qua meubels is enorm! Er zijn verschillende kastjes. Voor onder de wasbak of voor aan de muur. Daarbij zijn er ook losse kasten. Door te kiezen voor moderne, functionele badkamermeubelen krijgt de badkamer gelijk een andere uitstraling. Als badkamerexpert kunnen wij u hierbij helpen. Ons assortiment bestaat uit fantastische meubelen in diverse stijlen.

Neem gerust eens een kijkje op onze site of kom langs voor meer informatie.

www.hanspreyde.nl

15-09-2017

Onderhoud kranen

Natuurlijk wilt u graag dat kranen en douches er netjes uit blijven zien . Dit vergt zorgvuldig onderhoud.

Badkamerkranen zijn gemaakt van duurzame materialen welke gevoelig (kunnen) zijn voor agressieve zuren. Huidverzorgingsproducten zoals shampoo en douchegels kunnen eveneens schade veroorzaken. Goed naspoelen met water is daarom altijd gewenst.

Daarnaast adviseren we om douches en kranen na gebruik af te nemen met een zachte doek. Kalkaanslag kan zo worden voorkomen.

Onze tips:

 • Gebruik bij kalkaanslag een mild reinigingsmiddel speciaal voor de badkamer
 • Spoel na reiniging de kraan of douche altijd na. Er mag geen schoonmaakmiddel achterblijven.
 • Breng het reinigingsmiddel op een doek aan. Nooit direct op kranen of douches en laat het product niet langer inwerken dan geadviseerd.
 • Draai de thermostaat een keer per week compleet naar koud en vervolgens naar heet terwijl de kraan loopt. Zo kan verkalking van het thermostatisch binnenwerk worden tegen gegaan.

07-08-2017

Altijd een schone badkamer

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Een opgeruimde badkamer is een opgeruimd hoofd en verhoogt ons welzijnsniveau. We gebruiken de badkamer meerdere malen per dag onder andere om ons te wassen, onze tanden te poetsen, om te scheren en om make-up aan te brengen of ons haar in model te brengen. Er ontstaat hierdoor gemakkelijk chaos in de badkamer. Rob Geus zou zeggen: ‘Hier word ik niet vrolijk van!’

Met de volgende tips kunt u de badkamer fris en opgeruimd houden:

 • Neem de wasbak dagelijks af met een doekje.
 • Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen. Producten die bedoeld zijn om de badkamer schoon te maken, want zo kunnen krassen op het sanitair worden voorkomen.
 • Maak de gehele badkamer wekelijks grondig schoon.
 • Maak geen opslagplaats van de badkamer. Bewaar alleen het nodige in de badkamer. Eventuele voorraden qua shampoo, douchegels en scheergels kunt u beter in een kast of doos buiten de badkamer bewaren.
 • Vervang het douchematje wekelijks door een schoon matje en was de matjes op 40 graden in de wasmachine.
 • Vraag gezinsleden om net zoals u netjes met de badkamer om te gaan: Keep calm and leave this bathroom clean.

10-07-2017

Healthness

Daar we anno 2017 heel veel moeten en 24/7 met een overvolle agenda kampen, is het van groot belang dat we regelmatig tijd maken voor goede en gezonde zaken. Het mooiste nieuws is: dat dit gewoon thuis kan, bijvoorbeeld in de badkamer.

Er is veel aandacht voor ‘gezondheid’ (health) en we hebben behoefte aan me-time, we willen verwend worden (wellness). Deze twee vormen samen het begrip ‘healthness’. We kunnen hier vorm aan geven door ons leven aantrekkelijker te maken. Denk hierbij aan een nieuwe moderne en rustige badkamer. Of wellicht aan de installatie van een sauna, infrarood cabine, stoomcabine welke wordt uitgerust met aromatherapie en /of lichttherapie in uw woning.

Wist u bovendien dat regelmatige behandelingen met water een positief effect hebben op onze lichaam en geest? Wanneer u er aan toe bent om uw badkamer te veranderen in een oase van rust, reinheid en ontspanning, helpen wij u graag uw mooiste dromen te realiseren.

12-06-2017

Was je zorgen weg in een tijdloze badkamer

Een tijdloze badkamer is een investering die zichzelf dubben en dwars terugverdient. Een tijdloze badkamer herkennen we aan het feit dat toilet, bad, douche en badkamermeubelen een neutrale kleur hebben. Denk aan grijs, wit, zwart of houttinten.

Bij tijdloze badkamers staat de basis vast. De inrichting is onopvallend en niet uitbundig qua vorm of materiaal. Rechte meubelen met weinig reliëf raken immers nooit uit de mode.

Voordelen

Een tijdloze badkamer is ideaal, want u kunt de uitstraling jaarlijks met weinig budget veranderen door te kiezen voor andere accessoires. Denk aan de kleur van het badtextiel, badmat, prullenmand of tandenborstelhouder. Door deze te veranderen, krijgt de badkamer een andere sfeer.

Een tijdloze badkamer zal bovendien nooit vervelen omdat er geen storende en opvallende elementen aanwezig zijn. Tot slot gaat een tijdloze badkamer jarenlang mee.

09-05-2017

Badkamertegels, tips voor de aankoop

Uiteraard kunnen wij u naast alle badkamerproducten ook voorzien van badkamertegels. Hierbij enkele tips waar u op dient te letten bij de aanschaf van badkamertegels.

Tip 1: Grote tegels laten de badkamer groter lijken. Mozaïektegels zijn sfeervol. Witte tegels zijn uit de mode. Er is genoeg te melden over tegels, maar wij adviseren: kies de tegel die u aanspreekt.

Tip 2: Let op de slipweerstand van de tegel. Een badkamertegel met een hoge slipweerstand, kan vervelende valpartijen voorkomen. Het formaat van de badkamertegels en de voegen kunnen eveneens invloed hebben op slipgevaar.

Tip 3 De voegkleur is zeer belangrijk. Lichte voegen worden eerder vuil dan voegen met een donkere kleur. Met cementkleurige voegen blijft alles legaal.

Tip 4: Ga voor warmte! Vloerverwarming past goed bij badkamertegels. Tegels houden de warmte van de vloerverwarming bovendien langer vast.

Tip 5: Combineer. Maak gebruik van combinaties van grote en kleine tegels van hetzelfde materiaal. Dit geeft een unieke uitstraling.

In onze showroom hebben we tal van voorbeeldtegels en geven wij u graag advies. Tot ziens!

10-04-2017

Het merk Cleopatra

Wat betreft onze nieuwsberichten willen wij graag regelmatig een van de hoogwaardige merken die wij voeren onder de aandacht brengen. We gaan van start met Cleopatra, producent van luxe & hoogwaardige wellnessproducten, zoals baden, whirlpools, stoomcabines, stoomdouches en professionele stoombaden.

 • Geboren in 1966
 • Comfort, design en top kwaliteit staan hier hoog in het vaandel. Met een Cleopatra ligbad bent u verzekerd van jarenlang badplezier.
 • Keuze uit een zeer ruim assortiment bubbelbaden (whirlpools). Niet alleen verschillende types, maar ook met verschillende sterktes van massages.
 • De bubbelbaden staan bekend voor duurzaamheid, onderhoudsgemak en effectiviteit.
 • De stoombaden domineren zowel in de particulier als in de professionele markt. Stoombaden uit verschillende materialen en kleuren met hoogwaardige stoomtechniek.
 • De prachtige sauna’s worden gekenmerkt door moderne designs, gemak van installatie en flexibiliteit. Alle sauna’s worden op maat gemaakt.

Kortom een prachtig sanitairmerk welke uw mooiste wellness dromen moeiteloos uit laat komen

20-03-2017

Badkamerspiegels & comfort

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Waaraan voldoet de beste badkamerspiegel van het land?

Anno 2017 is er bijzonder veel mogelijk. Er zijn badkamerspiegels met ingebouwde (led)verlichting, met spiegelverwarming, met muzieksystemen en zelfs met ingebouwde televisies, zoals u vast weleens in een hotel ervaren hebt.

Het is maar net wat u wilt. Wanneer u er voor een met spiegelverwarming kiest, heeft u nooit meer last van een beslagen spiegel. Ook handig zijn de spiegels met geïntegreerde make-up spiegel. Verder zijn er ook ‘kantelspiegels’, ideaal voor personen die in zittende positie gebruik willen maken van de wastafel. Handig en efficiënt zijn badkamerspiegels die tegelijkertijd als kast functioneren.

Kortom: De ontwikkelingen staan niet stil. Badkamerspiegels zijn er in alle soorten en maten. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor een passend advies.

15-02-2017

Creëer een schitterende badkamer met nieuwe sanitair accessoires

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. De badkamer is misschien wel een van de belangrijkste kamers in onze woning! Lijkt het u geweldig om deze ruimte van een nieuwe look te voorzien, maar krijgt u het Spaans benauwd wanneer u denkt aan een complete badkamerverbouwing? Dat hoeft helemaal niet, want de badkamer kan ook een nieuwe uitstraling krijgen door het iets minder rigoureus aan te pakken. Bijvoorbeeld door het vervangen van (enkele) sanitair accessoires. Het zijn de kleine dingen die het hem doen!

Bij ons kunt u terecht voor sanitair accessoires in elke stijl. U kunt de metamorfose zo bijzonder en groot maken als u zelf wilt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor nieuwe handdoekhouders, andere tandpastabekers, een moderne radiator(en) en wellicht een andere toiletrolhouder.

Kleur

Een andere optie is om een bepaalde kleur in de badkamer te integreren. Op dit gebied is er werkelijk van alles mogelijk. Van het aanpassen van de handdoeken en de badkamermatten tot het verwerken van een bijvoorbeeld een opvallende designlamp.

Nog veel meer inspiratie op het gebied van sanitair accessoires treft u bij ons op de zaak in Haarlem

10-01-2017

Haal de natuur in de badkamer

2017 wordt volgens kenners een rustig jaar, een jaar van bezinning. We zullen meer tijd thuis door gaan brengen en de telefoon wat vaker uit zetten. Ontspanning is het toverwoord.

Daarom is 2017 ook het jaar bij uitstek om de badkamer een metamorfose te geven. Door de natuur in de badkamer te halen, krijgt deze ruimte een rustige en gemoedelijke uitstraling.

In een natuurlijke badkamer wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals (natuur)steen, hout en grof geweven textiel. Geschikte tinten om een badkamer een natuurlijke uitstraling te geven, zijn: zand, beige, terracotta, grijs, bruin en zwart.

In plaats van normale tegels kiezen we tegels van natuursteen. Dat geldt voor de wanden, maar ook voor de vloer. Ook de belichting is zeer belangrijk. Net zoals de badkamermeubelen en accessoires. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde planten in de badkamer geplaatst worden. Eigenlijk zijn de mogelijkheden om natuur in de badkamer te halen eindeloos. Bij ons kunt u uiteraard terecht om badkamerinspiratie op te doen.

19-12-2016

Het spoelrandloze toilet wint terrein

In 2017 wordt het sanitair in de woning nog belangrijker. Waar we echt niet meer om heen kunnen in 2017 is het spoelrandloze toilet. Dit toilet bestaat echter al langer, maar de voordelen ervan worden steeds bekender.

Een spoelrandloos toilet blijkt ideaal. Bij deze toiletten is er geen rand aanwezig. Hierdoor blijven er geen restjes en vuil achter nadat er is doorgespoeld. Erg schoon en fris! Bij een traditioneel toilet met gesloten spoelrand is de spoelrand moeilijk bereikbaar om te reinigen en daarom kunnen bacteriën zich gemakkelijk ophopen.

Verder ziet een toilet zonder spoelrand er qua design fantastisch uit en is het velen malen hygiënischer en gemakkelijker te reinigen dan een normale wc.

Het bespaart zelfs veel water en reinigingsmiddelen. Een speciaal ontwikkelde waterverdeler zorgt er namelijk voor dat er wordt gespoeld met minder water. Dat is dus ook beter voor het milieu!

21-11-2016

De voordelen van een bidet

Datum: November 2016

In Nederland zijn nog niet zo heel veel badkamers uitgerust met een bidet. Maar de bidet is wel in opkomst en dat is logisch ook, want het billenbadje is een van de beste uitvindingen op sanitair gebied.

Bidet is een Frans woord. De eerste bidets stammen uit de zeventiende eeuw. De bidet kan in praktijk voor diverse toepassingen worden gebruikt. In landen zoals Italië, Japan zweert men bij het gebruik van de bidet. Het wordt als alternatief gebruikt om bepaalde lichaamsonderdelen na een toiletbezoek hygiënisch te reinigen.

Een bidet kan echter voor nog meer doeleinden gebruikt worden: om de voeten te wassen, om de benen te scheren, als babybadje, maar het wordt ook door minder validen en ouderen gebruikt. Voor hen is het bidet een ideaal alternatief voor het nemen van een bad of douche.

Tot slot is het gebruik van het bidet beter voor het milieu, omdat er minder papier wordt gebruikt.

13-10-2016

Ultieme luxe: een vrijstaand bad

Wanneer er in de badkamer voldoende ruimte is om een vrijstaand bad te kunnen plaatsen, is dat voor veel mensen een lang gekoesterde ‘badkamerdroom’ die uitkomt.

Maar wist u dat een vrijstaand bad eventueel ook in een ruime slaapkamer geplaatst kan worden? Wij kunnen u hier uiteraard meer over vertellen. Veel mensen zijn u voorgegaan en hebben slaapkamers omgetoverd tot badkamer. Of er is een vrijstaand bad op zichzelf, als vorm van extra luxe en comfort, in de slaapkamer geïnstalleerd.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen vrijstaande baden. Ontwerpers verrassen ons regelmatig met nieuwe designs. Van een klassieke badkuip met pootjes, een ovalen bad of juist een modern en strak exemplaar. Werkelijk alles is mogelijk!

Nieuwsgierig wat er in uw woning mogelijk is? Bij ons kunt u terecht voor meer informatie en een ruim assortiment vrijstaande baden van diverse gerenommeerde merken.

13-09-2016

De voordelen van beton in de badkamer

Datum: September 2016

Op het gebied van badkamerinrichting is er tegenwoordig veel mogelijk. Het bouwmateriaal beton wordt steeds vaker voor de inrichting van badkamers gebruikt. Logisch, want beton heeft een aantal praktische voordelen. De Romeinen en Grieken werkten er ook graag mee.

Veel mensen kiezen ervoor om de tegels in de badkamer door beton te laten vervangen. Betonstuc zorgt voor een stijlvolle en rustige uitstraling. Het natuurlijke materiaal kan naast de wanden eveneens voor badkuipen, lavabo’s (wasbakken) en vloeren worden gebruikt. Het leent zich dankzij de naadloze afwerking van het materiaal bovendien perfect voor het maken van opbergvakken om bijvoorbeeld shampoo en douchegel te zetten. En de betonlook kan prima worden gecombineerd met strakke kranen, hout en rvs.

Zoals we al vertelden, biedt het gebruik van beton tal van voordelen: het oogt strak, het is slijtvast, waterdicht, naadloos, schimmelwerend en zeer gemakkelijk schoon te houden. Kortom met een betonlook kunt u van uw badkamer iets bijzonders laten maken!

16-08-2016

Tips voor geschikte badkamerverlichting

Hoe bevalt de verlichting in uw badkamer? Heeft u voldoende licht wanneer u zich wilt opfrissen? En kan de verlichting worden aangepast wanneer u in de mood bent voor wat ontspanning?

Zoals u begrijpt is de verlichting in de badkamer zeer belangrijk en afhankelijk van verschillende situaties. Anno 2016 zijn de mogelijkheden ongekend op het gebied van badkamerverlichting. Wij adviseren om gebruik te maken van minimaal twee lichtcircuits. Een voor helder licht en een voor gedimd licht. De lampen in de badkamer moeten bovendien vochtbestendig zijn.

Daarbij dient u bij het kiezen van de badkamerverlichting ook goed te kijken naar de stijl van de badkamer. Is het modern, klassiek of landelijk? Het mooiste is het natuurlijk om te kiezen voor lampen die matchen met de inrichting.

Er wordt tegenwoordig bovendien veel met gekleurde verlichting in de badkamer gewerkt. Wilt u meer weten over geschikte badkamerverlichting, ons assortiment is zeer breed en wij helpen u graag verder.

12-07-2016

Decorradiatoren maken het verschil

Wanneer uw badkamer is uitgerust met een ouderwetse radiator, dan kan dit de gehele uitstraling van de ruimte teniet doen. Dat geldt ook voor een radiator die niet goed werkt. Een badkamer is gebaat bij comfort en dat is logisch, want niemand wast zich graag in een koude badkamer.

Het (laten) vervangen van de radiator in de badkamer is een kleine klus met een groots effect. Bij ons kunt u terecht voor een ruim aanbod van badkamerradiatoren waarbij kwaliteit, design en functionaliteit optimaal gecombineerd worden. We bieden ze aan in verschillende afmetingen, zodat er altijd wel een geschikt is voor uw badkamer.

De meest voorkomende is de handdoekradiator, deze bevat horizontale buizen waarop handdoeken op kunnen worden gehangen. Naast dit type bieden wij diverse designradiatoren.

Heeft u advies nodig bij het kiezen van de best passende radiator voor uw badkamer, dan helpen wij u graag.

13-06-2016

Onderschat het belang van de juiste badkamervloer niet

Bij ons kunt u eveneens terecht voor tegels voor uw badkamer. Ons assortiment bevat een groot aantal klassieke en moderne tegels in verschillende vormen en kleuren. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste badkamervloer. Het is namelijk van groot belang dat u er jarenlang plezier van zult hebben. Hieronder een aantal tegeltips:

 • Er wordt altijd geadviseerd om bij een grote badkamer voor een donkere vloer te kiezen en bij een kleine badkamer voor een lichte vloer, maar natuurlijk mag er van deze standaardregel worden afgeweken.
 • Bij een grote badkamer passen grote tegels het mooist, want zo wordt de oppervlakte benadrukt.
 • Kleine tegels bij een kleine badkamer geven meer voegen met als gevolg dat de kamer nog kleiner lijkt. Tegels met afmetingen van 30 cm laten de badkamer optisch groter lijken.
 • Een antisliplaag op de tegels in de badkamer is verstandig om nare ongelukken te voorkomen
 • Elke tegelsoort heeft een ander soort onderhoud nodig

In onze showrooms tonen wij u graag de verschillende tegelvloeren

13-05-2016

Met deze tips haalt u maximaal genot uit een kleine badkamer

Niet elke woning is standaard uitgerust met een grote badkamer. Maar door een kleine badkamer op de juiste manier in te richten, kan deze u toch een gevoel van ruimte, rust en comfort bieden.

Graag geven we u een aantal tips voor de inrichting van kleine badkamers met weinig ruimte.

 • Werk met spiegels. Spiegels reflecteren het licht en werken vergrotend. Door een grote spiegel met daarachter kastjes in de badkamer te plaatsen, zal de ruimte groter lijken.
 • Kies niet voor meerdere badkamermeubelen, maar bijvoorbeeld voor een hoge kast met een strakke vormgeving welke veel ruimte voor badkamerproducten biedt. Hoe minder er aan losse items te zien zal zijn, hoe meer rust en ruimte de badkamer zal uitstralen. Less is more!
 • Kies voor een badkamer welke is uitgevoerd in lichte kleuren. Dat kan wit, beige of lichtgrijs zijn. Zorg eveneens voor voldoende licht in de ruimte. Is er slechts een klein raampje in de kamer aanwezig, kijk dan of deze eventueel kan worden vervangen voor een groter exemplaar. Ook daglicht laat een badkamer namelijk groter lijken.
 • Maak gebruik van lichte materialen zoals een ‘glazen’ douchewand. Glas werkt verruimend en neemt minder plaats in dan bijvoorbeeld een gemetselde wand.
 • Bedenk goed welke vloer- en wandtegels u laat plaatsen. Een ervaren sanitair specialist weet precies wat er dient te gebeuren om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken.

11-04-2016

Haal de sauna in huis

Naar de sauna gaan is een heerlijke ontspannende bezigheid. Na een saunabezoek voelt u zich goed, ademt u beter en ziet uw huid er frisser uit. U schijnt er bovendien van af te vallen. Helaas is ons leven tegenwoordig zo druk dat een saunabezoek niet zeer regelmatig mogelijk is. We moeten al zoveel en zijn vaak blij als we thuis zijn.

Het is daarom een ideale oplossing om een sauna en of stoomcabine thuis te laten installeren. U kunt dan wanneer u wilt wat “me-time” inplannen en heerlijk genieten van de vele voordelen ervan.

Een sauna of stoomcabine in huis maakt het leven echt aangenamer en wij kunnen u hierover uitgebreid adviseren. Er zijn veel mogelijkheden en het is niet zo dat alleen grote woningen met een sauna en/of stoomcabine uitgerust kunnen worden. U bent van harte welkom in onze showroom in Haarlem!

11-03-2016

5 Redenen om vaker in bad te gaan

Hoe ziet uw badkamer eruit? Is er een bad of alleen een douche, of heeft u de luxe van beide? Even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen, kan het best in een warm heerlijk geurend vol bad. Wanneer u nog geen bad in de badkamer heeft, zullen de volgende 5 redenen u wellicht enthousiasmeren om alsnog tot de aanschaf van een over te gaan.

 1. In bad gaan vermindert nervositeit. Warm water laat uw bloeddruk dalen en kan in combinatie met aromatische verwenproducten een hoop spanningen doen verdwijnen.
 2. Baden is goed voor uw spieren. Warm water van ongeveer 38°C heeft een gunstige invloed op uw gewrichten.
 3. Baden werkt verlichtend bij een verkoudheid. Wanneer u zich grieperig voelt, doet u er goed aan om een warm bad te pakken met daarin badproducten met eucalyptus of munt. Na zo’n bad merkt u gelijk beter te kunnen ademhalen.
 4. Baden in warm water kunnen rug- en reumatische klachten verminderen.
 5. Me-time… na een drukke dag lekker het bad vol laten lopen en vullen met een heerlijk aromatisch badproduct zoals lavendelolie is goed voor uw algehele welzijn.

http://www.hanspreyde.nl/

16-02-2016

Een frisse badkamer maakt het leven aangenaam

Hoe tevreden bent u over uw huidige badkamer? Is de inrichting naar uw wens? Voelt u zich er prettig, is er genoeg ruimte om uw toiletspullen op te bergen en wat voor invloed heeft uw badkamer op uw humeur?

Dagelijks brengt u veel tijd in de badkamer door. Het is daarom van groot belang dat deze ruimte optimaal is ingericht en dat alles perfect functioneert.

Bij ons kunt u terecht voor een vakkundig advies op het gebied van inrichting van de badkamer. Een tintelfrisse badkamer is een optelsom van het juiste sanitair, goede badkamermeubels, een mooie en praktische vloer- en last but not least bijpassende wandafwerking.

Wanneer het totaalplaatje klopt, zult u merken dat de ultieme badkamerbeleving bestaat.

23-06-2012

Wet het kleurrijke merk betreft gekleurde wastafels, baden met eventueel licht erin verwerkt, altijd uitgevoerd in kunststof. Leuke verrassende modellen waaronder de modellen mr big, totem, attraction, fusion  en de nieuwe serie fusion 2. Bij hans preyde sanitair te bestellen.

18-06-2012

Jacuzzi heeft in de serie promo jacuzzi premium buitenspas met topkwaliteit een beter betaalbare serie op de markt gebracht. Deze spas zijn wit van binnen en de buitenkant van silver wood, Mocht u interesse hebben laat u het dan weten.

16-06-2012

Zoekt u een vrijstaand bad met bijzondere wensen, denk dan aan de baden van aquamass,
De baden van aquamass zijn er in vele uitvoeringen, waaronder een ecologische uitvoering, met leer,stuc,marmereffect, printing,mozaik,stonepixels en chesterfield look.
Kijkt u op www.aquamass.com

12-06-2012

Het bad maya van jee o nu bij hans preyde te zien.

11-06-2012

Mocht u in de vakantieperiode bij Hans Preyde Sanitair langs willen komen, dan bent u van harte welkom, wij hebben geen zomersluiting.
 

09-06-2012

Hot Bath kranen hebben een uitbreiding in het programma gekregen met de serie laddy met flower power system.
Ook de inbouwthermostaten met een inbouwdiepte van maar 5cm zijn erg handig en fraai.
Laat u verassen door deze betaalbare serie, u heeft al een laddy wastafelkraan voor euro 129.00

07-06-2012

Hans Preyde was op de  design district beurs in amsterdam, en zag de nieuwe elektrische verwarming van vola,
Tevens het leuke verassende merk botinger & roi

05-06-2012

Clou heeft met de update serie een leuke speelse meubellijn samengesteld de match me lijn is er in vele varianten vanaf euro 1379.00. Voor deze prijs heeft u een compleet meubel van 90cm met lade opzetwastafel blad en spiegel met verlichting. Laat u informeren bij Hans Preyde Sanitair

02-06-2012

Cosmic  blijft verassen met de nieuwe serie modulair, hierin veel mogelijkheden betreft kleur en maten. Voor 2012 heeft cosmic opmerkelijk de prijzen verlaagt Kijkt u op www.icosmic.es

23-05-2012

Cleopatra heeft de modulair serie betreft stoomtechniek uitgebreid met nieuwe modellen in glas, u kunt hierdoor uw eigen stoomcabine samenstellen. Deze serie onder de naam shape kan zowel in nis, hoek of wandopsteling geleverd worden. Een heldere kijk op weldaad betreft stoom of een super douchegevoel.

21-05-2012

Sealskin heeft nieuwe kleuren voor douchebakken in kleuren die overeen komen met mosa vloeren.
 

19-05-2012

Nieuw vrijstaand bad 180x80 ovaal met whirlpool nu bij hans preyde sanitair voor de prijs van euro 1350.00,
Design met techniek voor een aantrekkelijk prijs.

07-05-2012

Jee o invite you to our world,  kijk op www.jee-o.com voor de nieuwe items, nieuwe modellen baden wastafels kranen, tevens voor de zomermaanden in de tuin buitendouches of als het wat kouder word een vuurhaard van cortenstaal.
Hans Preyde Sanitair  de leverancier van jee o

02-05-2012

Kom langs bij hans preyde voor de accessoires van piet boon, een verrijking voor iedere sanitaire ruimte, tevens in deze serie bijpassende  deurkrukken te verkrijgen.

27-04-2012

Nu in de showroom het maatwerk programma van hagon, slimme meubels op maat in de kleur die u zelf aangeeft, vraag naar de mogelijkheden, Hagon een nederlands kwaliteitsmerk.

19-04-2012

Hans Preyde Sanitair heeft een mooi leuk en interessant kranenmerk met de verrassende naam waterevolution,  het merk heeft zeer leuke betaalbare series, die heel onderscheidend zijn, Nu bij hans preyde verkrijgbaar, kijkt alvast op de site www.waterevolution.net

10-04-2012

Flos heeft de designlamp arco nieuw leven ingeblazen, door deze designklassieker nu uit te voeren met led verlichting.
 

02-04-2012

Ons vertrouwd tegelmerk sphinx heeft weer 2 nieuwe series, de serie servaes is een tegel met de uitstraling van natuursteen, in diverse maten,stroken en mozaik. U kunt uit 3 verschillende glanssoorten kiezen. De serie quartier is uitgevoerd in mooie grijstinten. Bij hans preyde voor de beste prijs betreft sphinx tegels.

28-03-2012

Badkamer merk alape heeft een nieuwe serie op de markt gebracht, prachtig vormgegeven meubels met diversen mogelijkheden, vooral sterk op de het gebied wat betreft bergruimte. De serie beyond purism ontworpen door de bekende designer dieter sieger, is een lust voor elke badkamer. Binnenkort bij hans preyde sanitair te zien.

15-03-2012

Het kranenmerk cea uit italie heeft weer een aantal nieuwe series erbij gekregen, Dit merk is hard op weg om de nieuwe stijlklassieker voor de badkamer te worden, de nieuwe serie cartesio en milo zijn kunststukjes op zich.
Neemt u vast een voorproefje op www.ceadesign.it

07-02-2012

Hans Preyde Sanitair is nu ook dealer geworden van het merk Mastella het designmerk uit Italie, dit meubelmerk bekend om zijn veelzijdigheid betreft kasten en maten is in combinatie met het kranenmerk Carlo Frattini voor elke badkamer een verrijking.

02-02-2012

Echte klassieke uitstraling met top kwaliteit krijg je met het kranenmerk Samuel Heath, nu verkrijgbaar bij Hans Preyde Sanitair.

25-01-2012

Het merk giquadro heeft voor 2012 het programma uitgebreid met 2 nieuwe series.
Pure design nu ook in belgisch hardsteen.
Bij Hans Preyde Sanitair.
 

09-01-2012

De wereld van jee o sanitair voor mensen die wat anders willen, de series zijn weer aangevuld met heel veel nieuwe items, bij Hans Preyde Sanitair verkrijgbaar.

17-10-2011

woonbeurs rai amsterdam,
 
hans preyde sanitair was op de preview van de woonbeurs, en heeft weer mooie items voor de badkamer gezien.
waaronder nieuwe modellen van jee o  en giquadro sanitiar.
kom langs voor advies hierover.

17-10-2011

nieuws beurs bologna,
 
hans preyde sanitair, was op de cersaie beurs in bologna, voor nieuwe trends en merken.
opvallend was het aanbod in vrijstaande baden en wastafels, een trend die nu echt door gaat zetten, bij hans preyde sanitair dan ook een ruime sortering hiervan te zien in de showroom.

15-07-2011

Tijdens de bouwvakvakantie is hans preyde sanitair gewoon geopend, dus kom langs.

13-07-2011

EERSTE FASE METAMORFOSE HANS PREYDE SANITAIR VERRICHT.
 
Hans Preyde Sanitair altijd in beweging wat betreft noviteiten en vernieuwingen, is het afgelopen jaar ingrijpend verbouwt.


De eerste fase van de verbouwing is een soort shop in shop principe van het merk van Heck.
Een merk die heel onderscheidend is in de sanitairmarkt, de producten hebben een uitstraling betreft stijl van grootmoeders tijd, traditional, heritage, long island en cottage.
Ook vrijstaande baden en betonnen wastafels in moderne series, zijn mooie items voor de badkamer van nu.
Deze stijl komt dan ook prima tot zijn recht bij Hans Preyde in combinatie met natuurstenen vloeren en warme wandkleuren of behang.


De tweede fase van de verbouwing zal de nieuwe entree worden met showroomopstellingen van heel veel nieuwe verassende items. Sanitair van de volgende merken zal hierin gepresenteerd worden, de kranenmerken, cea, mgs, vola maar dan in werking, de nieuwe modulairstoom principe van cleopatra, systeem baden van cleopatra en wave met led verlichting, badmeubels en wastafels van sign, berloni, giqaudro, catalano, innova,
De nicemerken balance met inloopdouches, hardstenen wastafels en rvs kranenwerk, als ook  de vrijstaande baden, wastafels en douchezuilen van jee-o  zal hierin vertegenwoordigt worden.
Ook de hygienische toiletten van toto en duravit, tegelwerk van sphinx en het mozaik van bisazza zullen de badkamers prima aanvullen.


Radiatoren van instamat zorgen voor de verwarming, hierin veel industrieele modellen.
De ontwerptafel zal in deze nieuwe ruimte een prominente plaats krijgen met zicht op de binnentuin, waar welness producten komen.
U kunt dan denken aan buitenspas, vrijstaande baden, saunas, douchezuilen, maar ook loungebanken en vuurkorfen.
De derde fase is een nieuwe ruimte, waar vooral de aandacht op wellnes en tegels gericht zal gaan worden.
Kortom weer genoeg nieuwe noviteiten bij Hans Preyde Sanitair, de speciaalzaak in haarlem betreft sanitair.
Dus kom langs als u eens wat anders wilt maken van uw badkamer.
Parkeren kunt u gratis voor de deur.
 

 

04-07-2011

Hans Preyde Sanitair sinds kort ook dealer van de volgende merken:

Waterworks, Piet Boon accesoires en Casa Mood tegels

Hans Preyde Sanitair altijd op zoek naar vernieuwing

31-05-2011

Preyde Sanitair heeft sinds februari een compleet vernieuwde showroom, wij kunnen u nu nog beter van dienst zijn in het vervullen van uw wensen op het gebied van sanitair en tegels. Bekijk hier de foto’s van onze nieuwe showroom.

26-05-2011

De nieuwe website is online. U kunt een goed overzicht zien van de producten die wij bieden. En er zijn een aantal nieuwe functies, zoals het online maken van een afspraak en het bestellen van outlet producten.